Grecia extinde gardul de la granita cu Turcia

Gardul de la granita dintre Grecia si Turcia a fost construit pentru a controla fluxul de migratie si a preveni trecerile ilegale.

Initial a fost ridicat in anul 2012, pe o sectiune de aproximativ 12,5 kilometri in regiunea Evros, un gard de beton si sarma Concertina. Acesta este un punct fierbinte pentru migratia ilegala datorita accesului relativ usor din Turcia spre UE.

Gardul este prevazut si cu camere de supraveghere si alte tehnologii de securitate. Pe langa functia de descurajare a migratiei ilegale, gardul serveste si la combaterea traficului de persoane.  De asemenea, a altor forme de criminalitate transfrontaliera.

 

Grecia extinde gardul de la granita cu Turcia

In ultimii ani, autoritatile grecesti au propus si alte extinderi ale acestui gard, in incercarea de a intari securitatea frontierei.

Un important gest politic simbolic, gardul devine linia pe care statul-natiune se „apara” impotriva amenintarilor reale si imaginare.

Aceasta masura a fost uneori controversata. La mijloc fiind implicatiile umanitare si politice ale restrictionarii accesului la azil pentru refugiatii care fug de conflicte si saracie.

Lungimea noului gard de frontiera va fi de aproximativ 140 km. Noul gard cu sarma ghimpata ar trebui sa inchida intreaga granita europeana cu Turcia. Acest lucru se face pentru a limita fluxul de migranti care sunt trimisi din Turcia in UE.

Granita totala dintre Turcia si Grecia este de aproximativ 200 km. Cea mai mare parte a granitei trece de-a lungul raului Evros, dar exista sectiuni care trebuie imprejmuite. Desi cea mai mare parte a granitei trece de-a lungul raului Evros, expertii nu il considera un obstacol suficient pentru migranti. Din acest motiv, va fi instalat un gard cu sarma ghimpata si Concertina pe toate tronsoanele granitei unde terenul permite migrantilor ilegali sa o treaca.

Numai in 2022, conform datelor autoritatilor, gardul a ajutat la blocarea a aproximativ 250.000 de migranti ilegali de la intrarea in Grecia din Turcia.

modalitati de montare a sarmei Concertina

Instalarea de sarma Concertina ofera o solutie la standarde militare de siguranta. Odata fixata pe gard, sarma Concertina devine o bariera aproape imposibil de taiat cu unelte obisnuite.

Este foarte des montata pe stalpi de gard tip Y sau stalpi cu brat inclinat.

De asemenea, se poate monta si pe un gard de beton.

H Metal este producator de sisteme de gard industriale realizate din otel zincat termic.

Pentru a obtine o oferta si informatiile tehnice referitoare la produsele realizate de noi, va invitam sa ne contactati pe adresa de email office@imprejmuiri.ro.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.