gardul din plasa impletita

Cand a aparut gardul din plasa impletita?

Gardul din plasa impletita este o inovatie relativ noua, daca luam in considerare faptul ca primele structuri de gard dateaza din cele mai timpurii civilizatii.

Oamenii au folosit diverse tipuri de garduri de-a lungul timpului, din nevoia lor de securitate.

La fel ca multe alte inventii pe care le folosim in continuare si astazi, plasa impletita este un produs al revolutiei industriale.

De la inventarea sa, gardul din plasa impletita a devenit extrem de popular in intreaga lume. Fapt datorat eficacitatii si costului relativ scazut. Dar cum a aparut gardul din plasa impletita?

 

Cine a inventat gardul din plasa impletita

Prima productie in masa de garduri cu plasa impletita a inceput in Anglia Victoriana, in orasul Norwich. Productia a aparut la scurt timp dupa inventarea masinii pentru impletita palsa de sarma. Se spune ca Charles Barnard de la firma Barnard, Bishop & Barnard a dezvoltat prima astfel de masina in 1844, inspirata de masinile de tesut panza utilizate in mod obisnuit pentru industria de productie textila a orasului.

Lipsa documentatiei si alte revendicari concurente fac insa incerte meritul lui Charles Barnard.

Indiferent de cine a fost cu adevarat inventatorul, masina pentru impletit plasa de sarma a facut posibila producerea cu usurinta a unor cantitati mari de plasa impletita. Astfel, gardul din plasa impletita a devenit rapid extrem de popular in toata Anglia, iar apoi in intreaga lume.

Anchor Post Fence Co. din New Jersey, infiintata in 1898, a fost primul care a obtinut un brevet pentru gardurile din plasa impletita in Statele Unite.

plasa zincata impletita

Anii ʹ40

Plasa impletita a devenit cu adevarat populara la Londra in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In acel moment, multe garduri de fier si otel care inconjurau parcurile au fost daramate si reciclate. In locul lor au fost montate garduri din plasa impletita.

De-a lungul anilor, gardurile din plasa impletita au evoluat pentru a satisface nevoile in schimbare ale utilizatorilor. La inceputul secolului al XX-lea, otelul galvanizat a devenit disponibil, facand gardul si mai durabil si mai rezistent la coroziune.

Adaugarea acoperirii din plastic, in anii 1960, a crescut si mai mult durata de viata a acestuia.

Un gard din plasa impletita zincata este unul simplu, fara un design deosebit, dar recomandat ca varianta economica pentru imprejmuirea curtilor, gradinilor, terenurilor sportive sau a suprafetelor agricole.

Tipuri de plasa impletita disponibile pe piata:

– galvanizata

– plastifiata – zincata si acoperita cu un strat de PVC.

gard din plasa impletita

In functie de aplicatie, puteti alege plasa impletita cu fir de 2, 2.5 sau 2. 8 mm. Ochiurile de plasa avand urmatoarele dimensiuni: 25×25 mm, 40x 40 mm, 50×50 mm sau 60×60 mm.

H Metal produce sisteme complete de garduri industriale din palsa impletita sau panouri bordurate. Oferim solutii personalizate, pentru orice aplicatie industriala.

Pentru a obtine o oferta si informatiile tehnice referitoare la produsele realizate de noi, va invitam sa ne contactati pe adresa de email office@imprejmuiri.ro.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.