Sfaturi pentru a optimiza eficienta gardului de securitate

Sfaturi pentru a optimiza eficienta gardului de securitate

H Metal, in calitate de producator de sisteme de imprejmuire, va ofera cateva sfaturi pentru a optimiza eficienta gardului de securitate.

Montarea de garduri impotriva escaladarii joaca un rol fundamental in contextele in care protectia anumitor zone ( instalatii industriale, aeroporturi sau depozite) este prioritara.

Alegeti materiale de calitate

Utilizati materiale rezistente si durabile pentru constructia gardului.

La H Metal utilizam otelul care este un material cu o rezistenta mecanica buna, fiind perfect pentru structura unui gard.

De aceea, in cazul stalpilor de gard recomandarea este sa utilizati teava din otel cu grosime de la 2 la 4 mm, mai ales,  pentru garduri mai inalte de la 1700 la 2500 mm.

garduri cu stalpi Y si sarma Concertina

Design antiescaladare pentru eficienta gardului de securitate

Alegeti un design care sa faca dificila escaladarea.

Inaltimea minima recomandata pentru un gard de securitate este de 2 metri. Dar pentru zonele cu risc mai mare sau pentru protectia sporita a anumitor obiective, gardurile de securitate pot avea inaltimi cuprinse intre 2,5 si 3 metri.

Pentru o securizare suplimentara, gardurile pot fi echipate cu sarma ghimpata si/sau sarma Concertina. Aceste elemente cresc inaltimea efectiva si descurajeaza escaladarea.

Producem, la comanda, stalpi de gard cu brat inclinat sau stalpi cu brat tip Y. Acestia se preteaza foarte bine pentru montarea de sarma ghimpata si/sau Concertina.

Pentru securizarea sistemului de imprejmuire stalpii portilor vor avea si ei brat incliant sau Y. Iar ramele portilor vor avea sudata o prelungire pentru a putea monta deasupra 3 randuri de sarma ghimpata.

panouri bordurate cu terminatie antiescaladare

De asemnea, distribuim si panouri bordurate de securitate concepute ca o solutie completa pentru imprejmuirea diverselor facilitati industriale.

Terminatia cu lamele taioase elimina necesitatea instalarii altor accesorii in partea superioara.

Acest tip de panouri bordurate asigura o protectie robusta impotriva intruziunilor neautorizate.

Intretinere gard

Efectueaza inspectii regulate ale gardului pentru a asigura integritatea structurala si eficienta pe termen lung.

Gardurile de securitate pe care le realizam sunt zincate termic. Acest fapt le asigura o lunga durata de viata chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.

Dupa debitare, sudura si polizare toata confectia metalica se scufunda in baie de zinc topit. Prin acest procedeu se asigura o protectie anticoroziva ridicata.

stalpi Y brate cu inele si praznuri

Aplicarea stratului protector de zinc este o metoda eficienta de prevenire a coroziunii otelului din care sunt confectionate sistemele de imprejmuire produse de noi.

Durata de viata a stratului de zinc in conditii atmosferice normale (lipsa poluare chimica, lipsa salinitate) este de aproximativ 30 ani.

Optional, putem aplica si un strat de vopsea in camp electrostatic peste stratul de zinc depus.

In situatia in care se doreste doar vopsirea otelului trebuie avut in vedere ca vopseaua are un rol mai mult estetic decat protector. Primele semne de rugina apar in general dupa 4-5 ani de la montaj.

Asteptam cu interes solicitarile dumneavoastra pentru garduri de securitate la office@imprejmuiri.ro!

1 Reply to “Sfaturi pentru a optimiza eficienta gardului de securitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published.