Sarma Concertina

Sarma Concertina este un tip de bariera de securitate folosita frecvent pentru a impiedica accesul neautorizat in zone protejate.

Aceasta consta intr-o banda de metal cu lamele taioase care a fost modelata in cercuri mari, concentrice, care pot fi expandate ca un armonica.

Este foarte des montata pe stalpi de gard tip Y sau stalpi cu brat inclinat.

 

Se comercializeaza in role 10 m. Este disponibila in 3 tipuri de diametre: 450, 700 sau 900 mm.

Instalarea de sarma Concertina ofera o solutie la standarde militare de siguranta. Odata fixata pe gard, sarma Concertina devine o bariera aproape imposibil de taiat cu unelte obisnuite.

 

Sarma Concertina are urmatoarele avantaje:

– nu rugineste si nu poate fi taiata cu unelte obisnuite;

– arata impunator si descurajeaza hotii;

– se poate muta pastrandu-si de fiecare data forma initiala spiralata.

Istoric

Acest tip de sarma a fost dezvoltata initial pentru uz militar in timpul Primului Razboi Mondial ca o imbunatatire a sarmei ghimpate traditionale. A fost proiectata pentru a fi mai usor de desfasurat si mai eficienta. Numele “Concertina” provine de la asemanarea sa vizuala cu Concertina, un instrument muzical mic din familia acordeoanelor.

Se crede ca aceasta a fost proiectata pentru prima data in Germania in timpul Primului Razboi Mondial, ca raspuns la necesitatea unor bariere de securitate mai eficiente si mai usor de desfasurat pe campul de lupta. Cu toate acestea, informatiile specifice despre inventatorul exact al sarmei Concertina nu sunt clar documentate. A fost mai mult o evolutie a tehnologiilor existente de sarma ghimpata decat o inventie singulara atribuita unui individ.

garduri impotriva escaladarii

APLICATII SARMA CONCERTINA

Utilizarile ei sunt variate si se extind dincolo de scopurile militare pentru care a fost initial conceputa.

Securitatea granitelor

Una dintre cele mai comune aplicatii ale sarmei Concertina este pentru securizarea frontierelor nationale. In contextul migratiei crescute si al preocuparilor de securitate, multe tari au instalat aceste bariere pentru a preveni trecerea ilegala a persoanelor si a bunurilor.

Sarma Concertina este eficienta si descurajanta, reprezentand o bariera fizica dificil de trecut fara echipament specializat.

Facilitati guvernamentale si infrastructura critica

Pentru protectia impotriva actelor de vandalism sau terorism.

Bazele militare utilizeaza sarma Concertina pentru a fortifica perimetrele si pentru a proteja echipamentul sensibil si personalul impotriva intruziunilor. In zonele de conflict, aceasta poate fi rapid desfasurata pentru a construi baricade temporare sau pentru a securiza zonele de operatiuni.

In inchisori si alte tipuri de facilitati de detentie, sarma Concertina este utilizata pe scara larga pentru a impiedica evadarile. Este adesea instalata de-a lungul zidurilor exterioare sau pe garduri, formand o bariera suplimentara care poate cauza rani grave, descurajand astfel incercarile de evadare.

Zone de conflict

In zonele de conflict, aceasta poate fi rapid desfasurata pentru a construi baricade temporare sau pentru a securiza zonele de operatiuni.

Proprietati comerciale si industriale

Depozitele, fabricile si alte instalatii industriale, folosesc sarma Concertina pentru a preveni furturile si vandalismul. Montarea acestei sarme pe garduri si ziduri poate fi un mijloc eficient de a descuraja intrarile neautorizate si de a proteja proprietatea.

MODALITATI DE MONTARE A SARMEI CONCERTINA

MODALITATI DE MONTARE A SARMEI CONCERTINA

H Metal este producator de sisteme de gard industriale realizate din otel zincat termic.

Pentru a obtine o oferta si informatiile tehnice referitoare la produsele realizate de noi, va invitam sa ne contactati pe adresa de email office@imprejmuiri.ro.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.