componente sistem imprejmuire securitate

Componente sistem imprejmuire de securitate

Pentru a putea intocmi o oferta concreta pentru un sistem de imprejmuire de securitate avem nevoie de mai multe detalii.

In primul rand trebuie sa ne comunicati intreaga lungime a spatiului care trebuie imprejmuit.

Apoi avem nevoie de cateva detalii despre elementele componente ale gardului.

  1. Tipul de stalp
  • stalp gard cu brat inclinat;
  • stalp gard cu 2 brate tip Y.

Dimensiuni teava din care se doreste producerea de stalpi gard securitate. Atat dimensiune parte dreapta, cat si dimensiune parte inclinata sau Y.

Lungime stalp – cat este calculat sa fie montat in sol, cat este necesar sa fie parte dreapta si cat are cota partea inclinata sau tip Y.

stalpi cu talpa

Avem, de asemenea, posibilitatea de a produce stalpi de securitate cu prindere pe beton. In situatiile in care aceste garduri de securitate se monteaza pe beton deja existent executam stalpii de gard cu placa de prindere sudata la partea de jos, pentru a fi montati cu conexpanduri metalice sau ancora chimica pe beton. Acest tip de prindere permite si demontatul/mutatul, recuperarea gardului pe viitor.

stalpi cu prasnuri - imprejmuire de securitate

La stalpii de gard putem suda optional prasnuri armare/mustati antismulgere pentru varianta in care acestia se monteaza in beton.

  1. Materialul dintre stalpi pentru o imprejmuire de securitate

  • panouri bordurate zincate clasice sau antiescaladare, ale caror detalii le gasiti aici;
  • plasa impletita zincata;
  • alt material de gard nespecificat mai sus.

Panourile bordurate zincate sunt o varianta de buget mai ridicat, in timp ce plasa impletita zincata este o varianta de buget redus.

panou bordurat clasic

panou antiescaladare imprejmuire de securitate

 

 

 

 

 

Gardurile montate cu panouri bordurate se fixeaza usor si sunt rigide. Nu au nevoie ca stalpii sa fie sprijiniti nici macar la colturi, panourile asigurand o rigiditate intregului sistem de imprejmuire.

In afara pretului ridicat, panourile bordurate au dezavantajul ca gardul nu poate copia denivelarile terenului. Acestea permit doar constructia gardului in trepte. In schimb plasa impletita zincata este flexibila si poate copia eventualele denivelari ale terenului.

Pentru montajul panourilor bordurate pe stalpi mai sunt necesare sisteme de prindere. Pentru o  inaltime de 2 metri este recomandat prinderea in 4/5 puncte.

Pentru montajul plasei impletite este nevoie de contravantuiri la colturi si la schimbarile de directie pentru a preveni indoirea stalpilor in momentul in care se intind sarmele de fixare/rigidizare ale plasei (3 randuri) si cand se intinde plasa.

schita poarta cu stalpi brat Yschita poarta brat inclinat

  1. Porti de acces auto si/sau pietonale

Ca sistem de inchidere acestea pot fi batante sau culisante. Portile se executa la comanda, pe baza specificatiilor primite de la client.

De regula, din proiectele primite de la clienti reies detaliile necesare: latime, lungime, material din care se executa portile, sisteme de inchidere, etc.

Pentru securizarea sistemului de imprejmuire stalpii portilor vor avea si ei brat incliant sau Y. Iar ramele portilor vor avea sudata o prelungire pentru a putea monta deasupra 3 randuri de sarma ghimpata.

Toate produsele descrise mai sus se realizeaza din teava de otel. Dupa debitare, sudura si polizare toata confectia metalica se scufunda in baie de zinc topit pentru a asigura o protectie anticoroziva ridicata.

poarta cu stalp inclinat vopsita in camp electrostatic - imprejmuire de securitate

Aplicarea stratului protector de zinc este o metoda eficienta de prevenire a coroziunii otelului din care sunt confectionate sistemele de imprejmuire produse de noi.

Durata de viata a stratului de zinc in conditii atmosferice normale (lipsa poluare chimica, lipsa salinitate) este de aproximativ 30 ani.

Optional putem aplica si un strat de vopsea in camp electrostatic peste stratul de zinc depus.

In situatia in care se doreste doar vopsirea otelului trebuie avut in vedere ca vopseaua are un rol mai mult estetic decat protector si primele semne de rugina apar in general dupa 4-5 ani de la montaj.

Asteptam cu interes solicitarile dumneavoastra la office@imprejmuiri.ro!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.