schita poarta acces auto - Sisteme de imprejmuirie

Sisteme de imprejmuire – din ce elemente sunt compuse?

Ne-am specializat pe realizarea de sisteme de imprejmuire la comanda. Comparativ cu produsele standard disponibile pe piata, gardurile si portile confectionate de noi sunt adaptate nevoilor tale.

Provocarile pe care le intalnim in activitatea noastra sunt dintre cele mai diverse. Una dintre acestea a fost sa adaptam proiectul unui gard de imprejmuire unitate militara gandit initial cu materiale disponibile pe piata americana.

Deoarece a fost vorba de o locatie care necesita o protectie speciala, conditia obligatorie a fost sa nu facem nici un compromis referitor la nivelul de securitate pe care il va oferi gardul.

gard si porti unitate militara

Mai jos detaliem elementele care au compus acest sistem de imprejmuire:

Sisteme de imprejmuire – stalpi gard

Stalpi gard intermediari – stalpi de linie executati din teava zincata rotunda diametru 60,3 x grosime 3,60 mm. Cu lungimea de 2900 mm, prevazuti sa intre cca 900 mm in pamant si cca 2000 mm in afara.

Stalpii de gard au fost montati in pahare de beton rotunde de diametrul 400 mm si adancimea de 1 metru. Acesti stalpi au fost executati si montati pentru sustinerea gardului in zonele drepte fara schimari de directie.

Stalpi de colt – schimbare de directie. Executati din teava rotunda zincata diametrul 76,1 mm si o grosime a peretelui de 3,60 mm. Lungime 2850 mm, din care 2000 mm afara si 850 mm in pamant. Acesti stalpi au fost montati in pahare de beton rotunde de diametrul 400 mm si adancimea de 1 metru.

Stalpii de gard 76,1 x 3,60 mm au fost montati la colturi si in zonele unde gardul are schimbari de directie. Fiecare din acesti stalpi de colt a fost prevazut cu accesorii de rigidizare/ contravanturi, in ambele directii.

stalpi gard cu inele pentru sarma ghimpata

Stalpi porti

Stalpi de porti pietonale executati din teava zincata la cald 114,3 x 4,50 mm lungime 2850 mm. Din care cca 2000 mm afara si 850 mm in pamant in pahare de beton diametrul 400 mm si adancimea 1000 mm.

Stalpii au fost realizati pentru sustinerea de porti pietonale metal H 2000 mm cu o deschidere de 1200 mm.

Stalpi pentru porti auto realizati din teava zincata rotunda de 168,3 x 4,50 mm, lungime 3000 mm. Din care 2000 mm in partea de sus si 1000 mm in pamant in pahar de beton diametrul 500 mm adancime 1200 mm.

Stalpii au fost realizati pentru sustinerea portilor cu o deschidere totala de 8 metri si 10 metri. Acestea au fost realizate din 2 cadre de cate 4 respectiv 5 metri, ambele porti auto avand inaltime 2 metri.

Toti stalpii de gard sau porti folositi au deasupra brate Y pentru a putea fi montate pe ele cate 3 randuri de sarma ghimpata zincata peste care vin asezate rolele de sarma NATO Concertina.

Bratele Y au fost montate pe stalpi si prinse cu suruburi autoforante dupa montajul stalpilor in pahare de beton.

gard plasa impletita - Sisteme de imprejmuirie la comanda

Contravantuiri

Fiecare stalp zincat rotund de colt sau schimbare de directie a fost prevazut cu cate 3 contravanturi dupa cum urmeaza:

– bara zincata rotunda diametrul 42,4 x grosime 3,0 mm montata orizontal cu accesoriile aferente la o inaltime de cca 1800 mm intre stalpul de 76,1 si stalpul vecin de linie de diametrul 60,3 mm;

– teava zincata rotunda diametrul 42,4 x 3,20 mm – contravantuire montata oblic pornind de la cca 1500 mm inaltime din stalpul de 76,1 si montata la baza de jos a stalpului vecin de 60, 3;

– o tija din otel rotund diametrul 10 mm cu piese de intindere/ reglaj montata de la o inaltime de cca 1500 mm pe stalpul de 76,1 si jos la baza pe stalpul vecin de 60,3 mm.

Cu ajutorul pieselor de intindere montate pe stalpi se poate regla/ alinia gardul si aduce la cota dorita. In cazul gardurilor care se intind pe o lungime mare exista posibilitatea sa existe diferente de inaltime liniar. Acestea fiind anulate din regaljul intinzatoarelor barelor de intindere.

Rolul acestor contravantuiri este acela de a asigura o rezistenta mare gardului pe toata lungimea. De  prelua tensiunile existente datorate intinderii plasei impletite in zonele drepte si de a prelua tensiunile aparute la colturi si schimbarea de directie asupra stalpilor de colt si schimbare de directie.

Sisteme de imprejmuire – porti

Poarta pietonala – pentru acest proiect am executat porti pietonale latime 1200 mm si inaltime fara bratele Y de sustine a sarmei ghimpate zincate 2000 mm. Cu tot cu aceste brate de sustinere a sarmei ghimpate poarta are o inaltime totala de 2500 mm.

Materialele folosite pentru aceste porti au fost:

– Teava neagra rotunda 60,3 x 3,60 mm pentru rama, aceasta fiind prelucrata la cote si apoi zincata termic;

– plasa impletita ochiuri 50 x 50 mm si grosime fir 2,90 mm;

– accesorii prindere plasa pe cadru poarta;

– broasca si zavor inchidere / incuiere.

Poarta auto intarita cu contravantuiri in forma de X pentru a preveni deformarea acesteia in timp.

schita poarta acces auto unitate militaraPoarta acces auto – am realizat porti latime totala 8000 mm si 10000 mm, ambele cu o inaltime de 2 metri plus bratele pe care sunt montate 3 randuri de sarma ghimpata zincata ajunge la inaltimea de 2500 mm.

Ramele/ cadrele portilor au fost executate din teava rotunda neagra 60,3 x 3,60 mm. Dupa toate operatiunile de prelucrare teava a fost zincata la cald pentru o rezistenta indelungata la intemperii. Pentru poarta auto au fost executati stalpi poarta auto din teava zincata rotunda 168,3 x 4,50 mm.

Pe ramele portilor auto a fost montata plasa impletita zincata cu ochiuri de 50 x 50 mm si grosime de 2,90 mm. Pentru rigidizarea cadrelor de porti s-a sudat o bara veriticala la mijloc. Iar in cele 2 goluri rezultate s-au montat in forma de X cate 2 contravanturi.  Poarta auto rigida a fost prinsa cu cate 3 balamale de stalp. Doua in partea de sus si una in partea de jos.

1 Reply to “Sisteme de imprejmuire – din ce elemente sunt compuse?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.