Gard de securitate la granita dintre India si Bangladesh

Incepand cu 1986 a inceput constructia unui gard de securitate la granita dintre India si Bangladesh. Realizat astazi in proportie de 95%, gardul parcurge 4.000 de kilometri si este realizat din sarma ghimpata si sarma Concertina.

India este un miraj pentru locuitorii saraci din delta fluviilor Gange si Brahmaputra, iar guvernul indian a considerat necesara constructia unui gard de securitate.

Migratia ilegala si activitatile transfrontaliere reprezinta provocari majore de-a lungul granitei dintre state.

Din cauza unui numar mare de imigranti ilegali care trec din Bangladesh in India, patrulele de frontiera indiene au aplicat o politica controversata de tragere la vedere. Aceasta politica a fost initiata cu rapoarte de violenta intre migrantii ilegali si soldatii indieni. Granita a fost, de asemenea, martora unor lupte ocazionale intre Forta de Securitate a Frontierei Indiene (BSF) si granicerii din Bangladesh (BGB), cea mai notabila in 2001.

Niciodata din Evul Mediu nu au existat atat de multe ziduri, bariere si garduri intre tari. Se construiesc altele noi; cele mai vechi sunt restaurate si fortificate.

In anumite societati si regiuni, migratia dintr-o tara in alta a devenit un raspuns traditional la aspecte determinate de cultura, economie si chiar climat. Schimbarile aduse unor astfel de miscari ale populatiei vor provoca inevitabil efecte greu de evaluat astazi.

Sarma Concertina pentru realizarea unui gard de securitate ridicata

Instalarea de sarma Concertina ofera o solutie la standarde militare de siguranta. Odata fixata pe gard, sarma Concertina devine o bariera aproape imposibil de taiat cu unelte obisnuite.

Sarma Concertina are urmatoarele avantaje:

– nu rugineste si nu poate fi taiata cu unelte obisnuite;

– arata impunator si descurajeaza hotii;

– se poate muta pastrandu-si de fiecare data forma initiala spiralata.

Imprejmuiri.ro va ofera solutii practice de sisteme de imprejmuiri adaptate necesitatilor si particularitatilor afacerii dumneavoastra.

H Metal produce garduri de securitate conform proiectului.

Pentru a obtine o oferta si informatiile tehnice referitoare la produsele realizate de noi, va invitam sa ne contactati pe adresa de email office@imprejmuiri.ro.

V-ar mai putea interesa si articolele

Istoria gardurilor

Cum se poate monta sarma ghimpata pe stalpul de gard?

 

1 Reply to “Gard de securitate la granita dintre India si Bangladesh”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.